top of page

MENU

Wijk aan Duinerweg

Beverwijk

Wijk aan Duinerweg

Beverwijk

Informatie

“Wij geloven in de potentie van het binnenstedelijk verdichten van de woningvoorraad”


Door de verhuizing van het installatiebedrijf Van Vuuren Elektrotechniek komt er ruimte vrij voor een duurzaam woningbouwblok gelegen aan de ringweg van Beverwijk. In opdracht van SBB Bouwen en Ontwikkelen geeft Studio Vinke hier invulling aan een nieuw stukje stad opgespannen tussen het stedelijke Kuenenkwartier en het meer dorpse Noordwestelijk Tuinbouwgebied.


Door het toepassen van hoogteverschillen, diverse kapvormen & setbacks, ronde hoeken en houten geveldelen ontstaat een gevarieerd en vrolijk bouwblok, zorgvuldig ingepast in zijn omgeving. In het hart van het plan ligt de gemeenschappelijke binnentuin die open staat voor omwonende en overdag dient als nieuwe verbindingsweg tussen de stadsdelen in.


Het woonprogramma is met een mix van 55 woningen voor starters, gezinnen en senioren gericht op een gemêleerde groep bewoners die een positief effect zal hebben op de sociale cohesie van dit stadsdeel. Veel ruimte voor ontmoeting en contact is dan ook een belangrijk uitgangspunt in dit project. In het zonnetje zitten of een praatje maken op de leefgalerij, borrelen op het  gemeenschappelijke dakterras. Je komt elkaar tegen op weg naar werk in de geintegreerde parkeergarage of bij een buurtfeestje in de tuin.  Door zachte materialen en (gevel)begroeiing ontstaat en gemoedelijke sfeer met veel verblijfskwaliteit.


We werken met veel plezier aan dit mooie inbreidingsproject, wat laat zien hoe ruimte in de stad benut kan worden voor het ruimtelijk en programmatisch verrijken van de bestaande stedelijke leefomgeving.


Kijk op deze website voor meer informatie over de verkoop van deze woningen.

Programma:  

55 Woningen voor starters, gezinnen en senioren

In opdracht van

SBB Bouwen & Ontwikkelen

Ontwerpteam

Bart Haazen, Nicole Schnelle, Andreea Banu, Liana Arpinte

Ontwerp

2021 - 2023

Oplevering

2026

bottom of page