top of page

MENU

Expertises

Wij zetten Virtual Reality in om onze ontwerpen vanuit een ander perspectief dan alleen die van de ontwerper te kunnen bekijken. De stad speelt zich met name af op ooghoogte en VR biedt de mogelijkheid om als toekomstig gebruiker of opdrachtgever de nog niet gebouwde omgeving te ervaren. Zo creëren we een interactief ontwerpproces.

Virtual Reality

We hebben ruime ervaring met het werken in BIM-omgevingen. In BIM-projecten werken wij samen met aannemers, bouwpartners en collega adviseurs het gebouw uit tot aan de uitvoering. Knelpunten worden vroegtijdig inzichtelijk gemaakt waardoor faalkosten tot het minimale worden beperkt. Voor bouwkundige projecten werken wij met 3D tekenprogramma Revit, waarmee we een efficiënte workflow hebben ontwikkeld.

BIM

Hoe transformeer je een plek waar je liever niet naartoe gaat naar een place to be? Samen met bewoners, ondernemers en belanghebbenden maken we plekken weer leefbaar. Met onze placemaking methodiek hebben al vele omgevingen succesvol kunnen transformeren. Jaarlijks geven wij een placemaking training aan professionals.

Placemaking

Studio Vinke heeft een penthouse met een fantastisch uitzicht over het IJ in Amsterdam. Op deze locatie organiseren we regelmatig inhoudelijke salons waar we met specialisten uit ons netwerk actuele thema’s in ons vakgebied bespreken.

Salons

Supervisie

Ruimtelijke kwaliteit is de basis voor succesvolle stedenbouwkundige en architectonische plannen. Wij hebben jarenlange ervaring met supervisie in diverse projecten.

 

Zo zijn we verantwoordelijk voor de Supervisie van de stedelijke transformatie van Alkmaar, Roto terrein in Deventer, Terwijde Leidsche Rijn in Utrecht en in het verleden de Delflandplein/Staalmanplein buurt te Amsterdam.

bottom of page