top of page

Spoorsingel

Beverwijk

Spoorsingel

Beverwijk

Informatie

Een deel van het Marlo terrein in Beverwijk wordt getransformeerd in een levendig woongebied. Op de locatie van de oude kringloopwinkel worden 91 appartementen met een gezamenlijke binnentuin gerealiseerd.


Met de ontwikkeling wordt aangesloten op de omliggende woonwijk en krijgt de locatie een nieuwe betekenis, waarbij met het ontwerp is ingezet op levendigheid in het straatbeeld en versterken van sociale contacten van de bewoners. Zo ontstaan door dubbelhoge stadswoningen met entrees en groene buitenruimtes aan de buitenzijden woonstraten waar reuring is en waar buren elkaar kennen.


Een collectieve binnentuin, met een hieraan gelegen gemeenschappelijke ruimte, is het hart van het gebouw. Hier zijn buitenruimtes, ontmoetingsplekken en er lopen routes vanuit de parkeergarage naar de woningen. Ontmoeten en elkaar kennen staan hier centraal in deze groene en gezonde leefomgeving.


Het gebouw met een karakteristieke toren die opvalt door de vlakvullingen van betonbanden en metselwerk refereert aan het vroegere ketelhuis, die op deze plek de toenmalige entree van de treinenfabriek Beijnes markeerde.

Programma: 91 appartementen
In opdracht van: Dreef Beheer
Ontwerpteam: Albert Sikkema, Pamela de Winter, Ed van Vulpen, Jürgen Metz, Mustafa Nicanci
Oplevering: 2025
Ontwerp: 2019 - 2022

Renders: Parallel

bottom of page