Sinuslocatie

Amsterdam

Sinuslocatie

Amsterdam

Informatie

Langs de A10 staat het karakteristieke Sinus-gebouw aan de Overschiestraat. Studio Vinke heeft het idee geopperd om een kantoorgebouw tussen het huidige Sinus-gebouw en de A10 te ontwikkelen. In opdracht van GARBE Institutional Capital GmbH hebben we een mixed-use kantoorgebouw ontworpen dat verbonden is met het huidige gebouw. In het ontwerp is op het gebied van duurzaamheid rekening gehouden met Breeam Excellent certificering.


De ontwikkeling is een nieuwe impuls voor het gebied. Langs de A10 is een sculpturaal hoogbouwaccent met 13.900m² kantoorruimte ontworpen. In de plint komen een commerciële, maatschappelijke en collectieve ruimte die een belangrijke bijdragen zullen leveren aan de levendigheid op straat. Voor het eigentijdse gevelontwerp van de hoogbouw is de gevel van het huidige Sinus-gebouw als inspiratiebron gebruikt, waardoor deze samen één ensemble vormen.

Programma: mixed-use; 13.900m² kantoor, commerciële, maatschappelijke en collectieve ruimtes

Opdrachtgever: Garbe Institutional Capital GmbH

Ontwerpteam: Bart Haazen, Hans Nijs, Marcel Fleer en Robbie Gerbrandij

Ontwerp: 2019-2021