top of page

MENU

Reigersbos

Amsterdam

Reigersbos

Amsterdam

Informatie

Elke woensdag is er markt in Reigersbos dat veel mensen aantrekt. Echter zijn de andere dagen zijn wat minder levendig. De uitdaging is dan om ervoor te zorgen dat Reigersbos een levendige plek wordt waar mensen graag alle dagen van de weken komen. 


De eerste resultaten

Vrijdag 29 juni 2019 was de officiële opening van de muurschildering in Reigersbos. De muurschildering is een direct resultaat van de samenwerking tussen de bewoners, winkeliers en andere belanghebbenden in Reigersbos. De muurschildering is het werk van Munir de Vries. Het was een feestelijke en swingende opening.


Aftrap Kleurrijk Reigersbos

Samen met de bewoners van Reigersbos zullen de vele grijze muren van de ingangen van het winkelcentrum veranderen in kleurrijke straatkunstwerken. Waar niet alleen bewoners, maar ook bezoekers van zullen genieten! De aftrap van Kleurrijk vond plaats op 20 juli 2018 om het begin van dit project te markeren. Het was buitengewoon succesvol met meer dan 25 mensen die een kleurrijke straat creëerden met ideeën voor het gebied, kunstwerken en meer.


Place Game

In samenwerking met de REB, Gemeente Amsterdam, Stadgenoot, Cordaan en Sectie 5, organiseerde Studio Vinke een Place Game op 22 januari 2018 in winkelcentrum Reigersbos met als doel het verkennen van kansen voor dit gebied. Meer dan 30 mensen waren betrokken, waaronder lokale ondernemers, bewoners, ontwikkelaars en ambtenaren namen deel aan het evenement.


Rond en in Reigersbos is het belangrijk om te streven naar de Kracht van Tien. Door te beginnen met de implementatie van de korte termijn ideeën ('quick wins') zoals het plaatsen van banken, speeltoestellen, het toevoegen van kleuren en mobiele catering, kan het centrum op de korte termijn nog aantrekkelijker worden.


Een volledig rapport van de Place Game is hier te vinden.

bottom of page