top of page

MENU

ReGen Village

Almere

ReGen Village

Almere

Informatie

In opdracht van BBV development en in samenwerking met ReGen Villages werken we aan een concept voor een regeneratief dorp op het raakvlak tussen stad en platteland. Een ReGen Village verbindt actuele thema’s als circulariteit, regeneratieve landbouw, zelfvoorzienendheid en bovenal technologie en artificial intelligence naadloos met elkaar. Met een dergelijke complexe gelaagdheid is de ruimtelijke component de doorslaggevende factor en dit leidt tot interessante nieuwe combinaties tussen stedelijkheid en landelijkheid.


Voor de kasteellocatie in Almere maakten we een masterplan dat voorziet in 600 woningen en een ‘hyper mixed-use’ herinterpretatie van de welbekende kasteelruïne. Het kasteel functioneert hierbij als onderwijscentrum, ontmoetingsplek, congrescentrum, short-stay locatie en bovenal als Almeers icoon. We zetten hierin de ruïne juist extra aan in plaats van het wegpoetsen van fouten uit het verleden.


Naast de studie voor de kasteellocatie onderzoeken we in opdracht van BBV Development ook andere locaties voor de potentiële ontwikkeling van een ‘ReGen Village’.

Programma

600 woningen, congres-, short-stay- en onderwijscentrum, 17 ha. zelfvoorzienende landbouw


Opdrachtgever

BBV development


Ontwerpteam

Stefan Bödecker, Sebastien Reinink, Bas Tiben


Ontwerp

2021


Bruto Oppervlakte: 

Plangebied (25,7 ha.), 72.000m² BVO wonen

bottom of page