Paviljoen Kaap West

Sloterpark, Amsterdam

Paviljoen Kaap West

Sloterpark, Amsterdam

Informatie

Het winnend ontwerp Kaap West, een restaurant aan de Sloterplas in stadsdeel Nieuw-West te Amsterdam, is gerealiseerd. Het paviljoen ligt bovenop de glooiende landtong aan de Meer en Vaart en met een mooi uitzicht over de Sloterplas. Door de bijzondere ligging kent het gebouw een alzijdige uitstraling. Het paviljoen heeft één doorlopende ruimte waarin aan de westzijde twee meer gesloten delen zijn geplaatst: de complete keuken en de combinatie sanitair/garderobe/berging. Deze delen zorgen samen voor de meer ge­sloten westelijke gevel. De ruimte tussen de twee markeert de entree. Door deze opzet wordt iedere bezoeker bij binnenkomst getrakteerd op de sensatie van het uitzicht die de volledig glazen gevel aan de oostzijde over de Sloterplas biedt. De doorlopende zwart houten daklijst en gebruik van natuurlijke materialen maken alles tot één geheel.


Blijf op de hoogte omtrent de nieuwe ontwikkelingen van het project via het twitteraccount: @Sloterpark.


Kaap West is op 1 juni 2020 geopend, klik hier om te reserveren of bel 06 22 21 11 03.

Programma: Horeca gelegenheid
Opdrachtgever:Van Amerongen Ruimtelijke Ontwikkelingen
Ontwerpteam: Albert Sikkema, Jürgen Metz
Oplevering: 2020
Ontwerp: 2017-2018
Bruto oppervlak: 225 m²

Foto’s: ScagliolaBrakkee Fotografie