top of page

MENU

Paasheuvelweg

Amsterdam

Paasheuvelweg

Amsterdam

Informatie

Het Paasheuvelweg gebied maakt deel uit van Amstel III en wordt van een monofunctioneel kantoorgebied omgevormd naar een levendig stadsdorp. Het moet een gebied worden met een gemixt programma, waarbij vooral het wonen een belangrijke nieuwe functie wordt. Paasheuvelweg 15 ligt in het centrum van deze ontwikkelingen. Er zijn gebiedsregels opgesteld waar aan moet worden voldaan. Allereerst moet elke nieuwe ontwikkeling zijn opgebouwd uit een schaalmix van bouwdelen: small, medium en large. Daarnaast moet het gebouw een bijdrage leveren aan een netwerk van stegen.


In ons ontwerp is er voorzien in een woontoren (large), een broedplaats (small) en een woongebouw (medium). Veel aandacht is uitgegaan naar het ontwikkelen van een goede en transparante plint.


Het gebouw bestaat uit 113 betaalbare koopwoningen van 55 - 60 m² GBO en een broedplaats van 1.600 m². Een arcade aan de waterzijde (en avondzonzijde) van het gebouw – waaraan zich entrees bevinden – voorziet in een directe wandelroute binnendoor naar het metrostation Holendrecht.

Programma

Stedenbouwkundig plan, 113 koopwoningen en een broedplaats


Opdrachtgever

InProperty Development Group


Ontwerpteam

Kees Bentvelsen, Bart Haazen, Andreea Banu, Robbie Gerbrandij


Ontwerp

2020 - 2021

bottom of page