top of page

MENU

One 15

Hoofddorp

One 15

Hoofddorp

Informatie

Het kantoorgebouw aan de Capellalaan 15 in Hoofddorp heeft zowel aan de binnen- als de buitenzijde een gedaanteverwisseling ondergaan. De vraag was het gebouw, dat uit twee delen bestaat – uit 1990, respectievelijk 2000- een nieuw, eigentijds uiterlijk te geven dat aansluit bij recente ontwikkelingen, zoals de realisatie van het nabij gelegen Park 2020.


De gevels van het nieuwste bouwdeel bestonden voor een groot deel uit schermen waarin houten lamellen beeldbepalend waren. Deze houten delen waren in de loop van de tijd sterk vervuild en verkleurd waardoor de oorspronkelijke oranjebruine kleur had plaats gemaakt voor donkergrijs, hetgeen het geheel een sombere uitstraling gaf.


Daarom is besloten om rigoureus al het hout te verwijderen en dit te vervangen door geperforeerde geanodiseerde aluminiumplaten die van vloer tot vloer lopen. Samen vormen deze een willekeurig patroon dat zich rondom de gevels vouwt. In een licht gewijzigde vorm zijn dezelfde platen aangebracht op de entreegevel die behoort tot het oudste bouwdeel. Op die manier wordt de eenheid van het hele complex versterkt.


De houten delen die van de oorspronkelijke gevels kwamen, zijn schoongemaakt en behandeld om vervolgens op verschillende manieren in het interieur verwerkt te worden. Een deel ervan is verwerkt in een wand die de entreehal met de vergaderzaal op de begane grond verbindt terwijl een ander deel terugkomt in de betimmeringen van het atrium dat de twee gebouwdelen verbindt.


Dit atrium vormt het nieuwe centrum van het gebouw. Er is een extra brede toegangstrap gecreëerd die de entree direct met deze ruimte verbindt en daarnaast is er in het atrium een heel nieuw centraal stelsel van trappen en bruggen gebouwd die de verschillende vloeren met elkaar verbinden om de flexibiliteit en verhuurbaarheid sterk te verbeteren.

Programma

Renovatie - upgrade - bestaand kantoorpand


Opdrachtgever:  

De Burghse President


Ontwerpteam

Marcel Fleer, Hans Nijs, Michel van der Velden


Oplevering:

2016


Ontwerp:

2014 - 2015

bottom of page