top of page

MENU

Jardin Monet

Maastricht, Geusseltpark

Jardin Monet

Maastricht, Geusseltpark

Informatie

In 2005 heeft Studio Vinke als stedenbouwkundige meegewerkt aan het Masterplan voor het Geusselt terrein in Maastricht. Vervolgens is er door Studio Vinke als architect doorgewerkt aan het eerste gebouw. Cour Renoir is opgeleverd in 2009. De bouwcrisis heeft er voor gezorgd, dat de fases 2 en 3 daarna niet zijn uitgevoerd.


Het is dan ook bijzonder om opnieuw bij dit project betrokken te worden. Opnieuw eerst als stedenbouwkundigen, en nu als architecten van Jardin Monet. Tijdens de stedenbouwkundige planfase is er een nieuwe lay out en nieuw bouwprogramma ontwikkeld, en zijn er regels opgesteld voor architectonische uitwerkingen. Samen met de bureaus Boosten Rats BV, N Architecten en UAU Collectiv zijn er eerste architectonische studies verricht.


Als architecten werken we deze eerste schetsen uit voor het bouwdeel van Jardin Monet. De bouw is gestart in de zomer van 2023. Het gaat hierbij om 83 appartementen van 75 tot 120 m². Een woontoren van 11 lagen en een laagbouwdeel van 4 lagen boven een half verdiepte parkeergarage voor 65 parkeerplaatsen. De ligging van het plangebied op fiets (-en loop) afstand van het centrum van Maastricht en in het Geusseltpark, en de wisselende landschappelijke sferen van de binnenhoven maken het tot een aangename woonomgeving.


Zaterdag 2 september start de verkoop van de Jardin Monet appartementen in het Geusseltpark.
Kijk voor meer informatie hierover op: www.jardinmonet.nl

Programma

Stedenbouwkundig plan en ontwerp


Opdrachtgever

RO groep


Ontwerpteam

Kees Bentvelsen, Andreea Banu, Robbie Gerbrandij


Ontwerp

2020 - 2022

bottom of page