top of page

MENU

De Keern

Landsmeer

De Keern

Landsmeer

Informatie

De Keern combineert renovatie van het bestaande Zorgcirkel-verpleeghuis met nieuwbouw, inclusief zorggerelateerde bedrijfsruimten en parkeergelegenheid op de begane grond. De bovenste verdiepingen herbergen 19 zorgappartementen en 5 grotere koopappartementen. 


Een arcade-achtige gevel voltooit het plein, wat bijdraagt aan een prettige stedenbouwkundige ruimte en versterkt de centrale positie van het complex in Landsmeer. De nieuwe centrale entree van het zorgcomplex ligt aan het plein en grenst aan de ingang van de appartementen, met doorgang naar het achterliggende zorgdeel. 


Het zorgcomplex is toekomstbestendig gemaakt met een vernieuwde indeling die optimaal aansluit bij de behoeften van de psychogeriatrische doelgroep, terwijl het bestaande casco behouden blijft. De slaapkamers zijn compacter gemaakt, waardoor extra ruimte is vrijgekomen voor bredere gangen en ruimere huiskamers. Deze aanpassing bevordert bewegingsvrijheid, herkenning en een rijkere beleving voor de bewoners, wat de kwaliteit van hun leven aanzienlijk verbetert. 


Daarnaast zijn er speciaal ingerichte ruimtes om de zintuigen te prikkelen en de ervaring van bewoners te verrijken. Deze omvatten een keuken voor gezamenlijk koken, een muziekkamer, een bibliotheek, en een sunlounge. Deze faciliteiten bieden mogelijkheden voor interactie, creativiteit en ontspanning, en dragen zo bij aan een verbeterde zintuiglijke beleving en welzijn van de bewoners.

Programma

Zorg, wonen, bedrijfsruimten 


Type opdracht

Woonzorgcomplex


Bruto oppervlak:

Renovatie (3.527 m²), & nieuwbouw (3.889 m²),


Opdrachtgever: 

Zorginstelling Zorgcirkel, SKA Projectmanagement


Ontwerp

2015-2017


Oplevering

2018

bottom of page