top of page

MENU

Beatrixplein

Haarlem

Beatrixplein

Haarlem

Informatie

De gemeenteraad van de Gemeente Haarlem heeft 13 oktober 2022 unaniem ingestemd met het door ons in samenwerking met Gemeente Haarlem, Dreef Beheer en Pré Wonen opgestelde stedenbouwkundig programma van eisen voor het Prinses Beatrixplein.


Dit betekent dat het verouderde wijkwinkelcentrum in Haarlem Oost een grote stap zet richting transformatie naar een nieuw hart voor Parkwijk. Het gebied transformeert de komende jaren namelijk naar een levendig centraal punt van de wijk. Daarbij komen er circa 570 nieuwe woningen, een nieuw winkelcentrum met grote supermarkt, een huis van de wijk, een sportzaal, een Internationale Taalklas-school en diverse andere sociale-, maatschappelijke- en commerciële ondernemingen. Dit alles in een autovrije parkomgeving met maximale ruimte voor ontmoeting, gezondheid en duurzaamheid. De dreef wordt hierbij ingezet als samenbindende ruimtelijke structuur.


Wij verzorgden binnen het proces de stedenbouwkundige input, de vormgeving en het opstellen van het document en het ruimtelijk vertalen van de hoge ambities.


Meer over het document en het vervolgproces is te vinden op de website van de gemeente Haarlem.

Programma

Stedenbouwkundig programma van eisen

Opdrachtgever

Gemeente Haarlem

Ontwerpteam

Stefan Bödecker, Albert Sikkema, Sebastien Reinink, Ania Sosin, Byron Wu

Ontwerp

2019 - 2022

bottom of page