top of page

V&D Alkmaar

Alkmaar

V&D Alkmaar

Alkmaar

Informatie

Voor de herbestemming van het voormalige V&D pand in Alkmaar zijn in de afgelopen jaren verschillende scenario’s voor een herverkaveling gemaakt. We hebben een model uitgewerkt dat zowel voor de begane grond als op de twee bovenliggende vloeren voorziet in het creëren van commerciële ruimte voor verschillende huurders. Een essentieel onderdeel daarin is dat het brutalistische bouwdeel dat in de jaren ’60 is aangebouwd een nieuwe, uitnodigende gevel krijgt.


Ook de plint van het Rijksmonument uit de jaren ’20 zal worden gerevitaliseerd door op de begane grond de etalage-puien aan te passen aan de huidige eisen. Daarbij zal de massieve luifel uit de jaren zeventig vervangen worden door een lichte, transparante versie die qua opzet teruggrijpt op de originele glazen luifel.

Programma: Revitalisatie voormalig V&D pand

Opdrachtgever: Garbe
Ontwerpteam: Marcel Fleer, Hans Nijs, Pamela de Winter
Ontwerp: 2016 - 2018
Bruto oppervlak: 7.200 m²

bottom of page